Фото: ДТЕК

Тривають ремонтні роботи: яка ситуація зі світлом в Одесі

В Одесі і досі тривають ремонтні роботи на енергетичних об'єктах. Проте ситуація залишається складною.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі. Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Одеській області зберігаються мережеві обмеження", — йдеться у повідомленні.

В Одеській області тривають цілодобові ремонти енергетичних об'єктів. Працюють 7 бригад "Укренерго" та ДТЕК. Якщо не буде нових атак, на вихідних Одеса може повернутися до погодинних відключень світла.

До того ж, за інформацією ДТЕК, в Одесі та Одеському районі 7 лютого тривають екстрені відключення. Зазначається, що одесити гарантовано дві години будуть зі світлом, наступні вісім — без світла.

"Наразі це той максимум, яким може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону", — йдеться у повідомленні.

Енергетикам вдалося скоротити періоди відключень завдяки генераторам. Їх під'єднали до критичної інфраструктури, чим розвантажили електричну мережу.

Нагадаємо, 4 лютого вся Одеса та частина Одеського району залишилися без електрики через другу за добу масштабну аварію на високовольтній підстанції НЕК Укренерго. Раніше в цю підстанцію влучали рашисти.

У місті залишалися без світла майже 500 тисяч абонентів. Уряд вирішив терміново передати місту газотурбінну електростанцію та генератори.

Попередньо, відносну стабілізацію ситуації зі світлом в Одесі варто очікувати не раніше 10 лютого.

Суспільство, 07.02.2023 12:52