Колаж ілюстративний. Джерело: ti-ukraine.org

Трьом підозрюваним у справі колишнього заступника Міненерго Хейла обрали запобіжні заходи

Запобіжні заходи обрали трьом підозрюваним у справі заступника міністра енергетики України Олександра Хейла. Раніше його викрили на отриманні хабаря у 500 тисяч доларів і звільнили з посади.

Про запобіжні заходи повідомив сайт Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

Один із підозрюваних отримав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави на суму 65 мільйонів гривень. Інший — тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі сім мільйонів гривень. Ще один — має запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Усім підозрюваним визначено такі обов'язки на два місяці.

Напередодні суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра енергетики Хейлу. Його та спільників підозрюють в отриманні хабаря у пів мільйона доларів. Учора чоловіка взяли під варту з можливістю внесення застави.

"Суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра Хейлу — тримання під вартою з правом внести заставу 25 мільйонів гривень", — йшлося у повідомлені.

Термін дії запобіжного заходу — до 8 жовтня 2024 включно.

Що відомо про справу Олександра Хейла

Згідно з даним  НАБУ, посадовець у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств зі Сходу та ще двома особами вимагав у керівника іншого вугільного підприємства, яке розташоване у західному регіоні, хабар у розмірі 500 тисяч доларів США. За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт одного ДП до іншого. 

При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно було розміщене неподалік від зони бойових дій.

Кошти мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тисяч доларів США на кожній зустрічі.  Під час передачі третього траншу хабаря одному з пособників заступника міністра викрили "на гарячому".

Нагадаємо, що в Міненерго заявляли, що Олександра Хейла було затримано під час отримання неправомірної вигоди "за сприяння міністра" Германа Галущенка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.08.2024 12:53