Фото: Міненерго

Заступника міністра енергетики Хейла, якого спіймали на хабарі, звільнили з посади

Заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого викрили на одержанні хабаря у 500 тисяч доларів США, звільнили із посади.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

"Кабінетом міністрів України звільнено Хейла Олександра Валерійовича з посади заступника міністра енергетики України", — заявив він.

Натомість у Міненерго заявили, що Олександра Хейла було затримано під час отримання неправомірної вигоди "за сприяння міністра" Германа Галущенка.

"Очищення енергетики від будь-яких корупційних проявів — один з пріоритетів нашої роботи. Міністерство тісно співпрацює з СБУ, НАБУ та іншими правоохоронними органами задля повного викорінення корупції в енергетичній галузі. Фігурантам провадження повідомлено про підозру, наразі тривають слідчі дії", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про справу Олександра Хейла

Згідно з даним  НАБУ, посадовець у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств зі Сходу та ще двома особами вимагав у керівника іншого вугільного підприємства, яке розташоване у західному регіоні, хабар у розмірі 500 тисяч доларів США. За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт одного ДП до іншого. 

При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно було розміщене неподалік від зони бойових дій.

Кошти мали передаватися п’ятьма частинами по 100 тисяч доларів США на кожній зустрічі.  Під час передачі третього траншу хабаря одному з пособників заступника міністра викрили "на гарячому".

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції та Держприкордонслужбою викрили посадовця одного з відділів головного управління Державної міграційної служби в Одеській області. Йому інкримінують організацію переправлення військовозобовʼязаних чоловіків до Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.08.2024 11:58