Фото ілюстративне зі соцмереж

Ще один долітався: захисники на Різдво збили російський Су-34 на Маріупольському напрямку

У неділю, 24 грудня, українські сили та засоби протиповітряної оборони збили ще один російський бомбардувальник Су-34. Це сталося під час вечірньої повітряної тривоги й атаки рашистів.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук у своїх соціальних мережах. Він зазначив, що це відбулося о 22:30.

"Відбиваємо чергову атаку "шахедів". Залишайтеся в укритті! На Одеському напрямку відбулася бойова робота по російському Су-30 у Чорному морі — вивчаємо матеріали об’єктивного контролю, аби знати точно, уражена ціль чи ні", — зауважив він.

Олещук додав, що підтверджено ураження нашим зенітним ракетним комплексом винищувача-бомбардувальника Су-34 на Маріупольському напрямку.

"На аеродром — не повернувся. "Вечного полета, братья!" З Різдвом Христовим!" — підсумував командувач Повітряних сил ЗСУ.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як відомо, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук 22 грудня повідомляв, що українські військові збили три російські літаки Су-34 на південному напрямку. Він зазначив, що це відповідь захисників на нічну атаку дронів.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що Су-34 давно потрапляли у статистику втрат Росії. За його словами, цей літак — один з найновіших бортів на озброєнні російської армії та може коштувати від 50 мільйонів доларів. Він також додав, що загарбники гарячково намагаються з'ясувати те, чим були знищені одразу три їхні бомбардувальники Су-34.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 23:21