Фото: УНІАН

Ще один нардеп із забороненої партії ОПЗЖ склав мандат

У неділю, 29 січня, народний депутат із забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – за життя" Олег Волошин склав мандат.

Про це повідомив співзасновник ОПЗЖ нардеп Юрій Бойко у коментарі Суспільному.

Проте Волошин, не єдиний нардеп ОПЗЖ, який сьогодні оголосив про складання депутатського мандату.

Такі ж заяви зробили народні депутати Наталія Королевська й Юрій Солод. До слова, вони є подружжям.

Раніше повідомлялося, що Королевська та Солод після початку повномасштабного вторгнення перебралися до Дубая. ЗМІ повідомляли, що сімейство придбало нерухомості в ОАЕ на понад 10 мільйонів доларів. За інформацією джерел в українській розвідці, Королевська була серед тих, кому кум російського диктатора Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні і чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу. У Дубаї також помітили старшого сина Королевської і Солода Ростислава.

Додамо, що у Раді планують достроково позбавити мандатів кількох нардепів через наявність російських паспортів. ЗМІ вказували, що у цьому переліку є Солод і Королевська.

Нагадаємо, Верховна Рада 13 січня позбавила депутатських мандатів трьох колишніх представників забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя"  Віктора Медведчука, Тараса Козака, Ріната Кузьміна. Також позбавлено мандатів позафракційних нардепів  Андрія Аксьонова й Андрія Деркача. Останній перебуває під санкціями США. У 2021 році Рада нацбезпеки й оборони України також ввела проти нього санкції.

Політика, 29.01.2023 18:50