Фото: Pixabay

Ще одна країна доєднується до коаліції дронів для України

Канада долучається до коаліції дронів для України, яка має на меті зміцнити спроможності нашої держави у сфері бойових безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомило міністерство оборони Канади.

Наголошується, що очільник оборонного відомства Канади Білл Блер зобов'язав Оттаву взяти участь в українській коаліції дронів. 

"Для подальшого зміцнення можливостей України у сфері безпілотників, міністр Блер зобов'язав Канаду приєднається до коаліції спроможностей з розбудови дронів Контактної групи з питань оборони України, яку спільно очолює Латвія та Велика Британія. Як член цієї коаліції спроможностей, Канада продовжуватиме шукати шляхи збільшення можливостей України в галузі безпілотників", — йдеться у повідомленні.

До того ж у міноборони наголосили, що Канада вже передала Україні більше сотні спеціалізованих камер для дронів. Крім того минулого місяця країна анонсувала передачу ЗСУ понад 800 дронів канадського виробництва.

Що відомо про коаліцію дронів 

Організація країн, які беруть участь у виробництві і передачі дронів в рамках постачання зброї та обладнання в Україну для відбиття агресії Росії. Коаліцію утворено 17 лютого 2024 року. Учасниками коаліції наразі є: Латвія, Велика Британія, Україна, Швеція, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди та Канада.

Нагадаємо, Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів. Також союзники приймають активну участь у посиленні протиповітряної оборони нашої держави.

Крім того, Велика Британія надасть Україні додаткові 125 мільйонів фунтів стерлінгів (160 мільйонів доларів). Ці кошти підуть на фінансування понад 10 тисяч дронів для українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 09:17