Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

Ще одна країна підтвердила участь у Саміті миру у Швейцарії

У понеділок, 20 травня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з хорватським прем’єр-міністром Андреєм Пленковичем. Він підтвердив свою участь в Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

Про це повідомив гарант на своїй сторінці у Telegram.

"Говорив з Андреєм Пленковичем. Привітав його з призначенням на посаду прем'єр-міністра Республіки Хорватія та висловив вдячність за постійну підтримку України з боку Хорватії", — зазначив очільник української держави.

Також Зеленський подякував йому за підтвердження його участі в Саміті миру у Швейцарії.

"Крім того, обговорили підтримку з боку Хорватії початку переговорів про вступ України до ЄС та можливість долучення до Вільнюської декларації G7 про підтримку України", — підсумував президент.

Варто зазначити, що президент Володимир Зеленський в інтервʼю французькому інформагентству AFP заявив, що за результатами Глобального саміту миру Україна очікує, що учасники складуть план дій щодо трьох пунктів.

Нагадаємо, 8 травня у межах міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 20.05.2024 15:59