Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чому участь Китаю у Саміті миру важлива для України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для України дуже важливо аби Китай доєднався до Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії 15-16 червня.

За інформацією CNN, в інтерв’ю AFP український гарант Китай і країни світу, що розвиваються, взяти участь у Саміті миру. Водночас країна-агресорка Росія на перший мирний саміт не запрошена.

Він додав, що роль Китаю у Глобальному саміті дуже велика, адже він "має вплив на Росію. І що більше таких країн буде на нашому боці, на боці закінчення війни, я б сказав, то більше Росії доведеться рухатися і рахуватися".

"Ми хочемо, щоб війна закінчилася справедливим миром для нас", тоді як "Захід хоче, щоб війна закінчилася. Крапка. Якомога швидше. І для них це справедливий мир", — зазначив Зеленський.

Зауважимо, 8 травня у межах міжнародних комунікацій президент Володимир Зеленський особисто запросив кожного лідера на перший Саміт миру. Український лідер, зокрема обговорив деталі співпраці заради безпеки народів і всієї Європи.

Нагадаємо, Зеленський наголошував, що за результатами Глобального саміту миру у Швейцарії Україна очікує отримати безпечне перевезення вантажів українським морем та ядерну безпеку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 18.05.2024 12:50