Фото: Офіс президента

Ще одна країна приєдналася до комюніке Саміту миру

До підсумкового комюніке Саміту миру, який пройшов у Швейцарії з 15 по 16 червня, приєдналася ще одна країна. Йдеться про Федеративні Штати Мікронезії, які стали 90-ю державою, яка поставила свій підпис. 

Про це повідомляє прес-служба міністерства закордонних справ Швейцарії. 

Зазначається, що до підсумкового комюніке ця країна приєдналася у п'ятницю, 28 червня. Варто наголосити, що Федеративні Штати Мікронезії або, як часто країну називають, Мікронезія — це острівна держава в Океанії, яка розташована на Каролінських островах. Ця країна складається з понад 600 островів, населення яких становить 107 тисяч осіб. 

Раніше, а саме 26 червня, прес-служба уряду Швейцарії повідомляла, що до підсумкового комюніке Саміту миру, який пройшов у Швейцарії з 15 по 16 червня, приєдналася Гаяна.

Варто зазначити, що з 15 по 16 червня у Швейцарії відбувся Саміт миру. У ньому взяли участь представники понад сотні країн світу і низки міжнародних організацій. Сторони обговорили шляхи реалізації положень формули миру, яку запропонував Володимир Зеленський. За підсумками Саміту, країни та організації, які брали у ньому участь, підписали підсумкове комюніке. Зокрема, документ передбачає необхідність контролю України над Запорізькою атомною електростанцією та обміну полоненими всіх на всіх.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зеленський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.06.2024 13:18