Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Ще одна країна приєдналася до "Рамштайну"

Аргентина приєдналася до Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на початку 23 засідання "Рамштайну".

Голова Пентагону наголосив, що підтримка України поступово збільшується. Зокрема, й у форматі "Рамштайн".

"Ба більше, я радий вітати Аргентину як нового члена. Міністре Петрі (міністр оборони Аргентини Луїс Петрі, — ред.), я радий бачити вас із нами", — оголосив Остін.

Що відомо про 23 засідання "Рамштайну"

Засідання "Рамштайну" відбувається в межах зустрічі міністрів оборони країн-членів Північноатлантичного Альянсу. Згідно з програмою, 13 червня відбудеться і засідання у форматі "Рамштайн", і засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів.

Заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявляла, що головна тема цього засідання — посилення протиповітряної оборони. Посадовиця наголосила, що наразі для України протиповітряна оборона є пріоритетом, аби захиститися від повітряних атак країни-агресорки Росії.

"Це те, що їй потрібно — чи то у вигляді Patriot, чи в інших формах. Тож я впевнена, що це буде темою обговорення на завтрашньому засіданні UDCG", — сказала вона.

Водночас 15 червня міністри оборони країн Альянсу проведуть зустріч Північноатлантичної ради та Групи з ядерного планування.

Попереднє, 22 засідання Контактної групи з питань оборони України відбулось онлайн. Його присвятили посиленню протиповітряної оборони Києва та постачанню артилерійських снарядів. Крім того, окремі держави оголосили про пакети військової допомоги Україні.

Нагадаємо, 20 травня міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії країни Контактної групи з питань оборони України виділили 95 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави.

Він наголосив, що захист української держави підтримують всі 50 країн, які входять до Контактної групи. Також він додав, що вони й надалі надаватимуть Україні підтримку, якої вона потребує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.06.2024 13:13