Фото: armyinform.com.ua

Ще одна країна приєднається до ініціативи Чехії із купівлі боєприпасів для України

Ісландія доєднається до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України та виділить для цього два мільйони євро.

Про це повідомляється на сайті ісландського уряду.

"Вкрай важливо, щоб ми продовжували рішуче підтримувати Україну, але таким чином ми робимо внесок не лише в захист народу країни, але й у міжнародне право в ширшому контексті та наші власні інтереси безпеки", — сказав міністр закордонних справ Ісландії Б’ярні Бенедіктссон.

Влада Ісландії вважає, що артилерійські боєприпаси відіграють ключову роль на полі бою. Саме тому країна й вирішила доєднатися до чеської ініціативи та зробити внесок у два мільйони євро на придбання 800 тисяч снарядів для Збройних сил України. 

Окрім закупівлі боєприпасів Ісландія також виділить близько 500 тисяч євро на придбання спорядження для українських військовослужбовиць. Йдеться про бронежилети, форму, медичні засоби та засоби гігієни.  

До того ж, за словами Бенедіктссона, наразі парламент Ірландії також розглядає документ, який передбачає стратегію довгострокової підтримки України.

Нагадаємо, раніше радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр повідомив, що боєприпаси закуплені у третіх країн світу можуть надійти в Україну у червні цього року. Посадовець відмовився розкрити походження боєприпасів, заявивши, що ініціатива шукає боєприпаси по всьому світу, "де вони доступні за розумною ціною та якістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 19:55