Фото: konkurent.ua

Ще одна країна приєднається до спільних закупівель боєприпасів для України, — ЗМІ

Словенський уряд має намір долучитися до спільної закупівлі боєприпасів для нашої держави. Угода буде підписана міністром оборони Мар'яном Шарецем і затверджена рішенням уряду.

Про це повідомляє 24UR.

У Міністерстві оборони Словенії пояснили, що угода встановлює рамки для участі держав-членів у проєкті та містить положення про цілі, управління, фінанси, адміністрацію, укладення контрактів і відповідальність. У ній також йдеться про захист секретної інформації, приєднання нових членів і прикінцеві положення щодо терміну дії, внесення змін, припинення дії або виходу з проекту.

"Підписання проєктної угоди не створить жодних фінансових зобов'язань для Республіки Словенія, оскільки вона лише встановлює рамки для подальшої співпраці", — наголосили у відомстві.

Варто відзначити, що Словенія приєднається до проєкту EDA зі спільної закупівлі боєприпасів, до якого дотепер долучилися 23 держави-члени ЄС і Норвегія.

Нагадаємо, у середу, 19 квітня, Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні нового озброєння. Це відбулось у рамках чергового пакету військової допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.04.2023 22:57