Фото: minfin.com.ua

Ще одна європейська країна продовжила тимчасовий захист для українців: названо терміни

Італійський уряд продовжив термін тимчасового захисту біженців з України до 3-го березня 2023 року. Від початку війни до Італії прибули 170 тисяч переселенців.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Українці в Італії можуть розраховувати на таку певну підтримку. За даними Єврокомісії, люди, які рятуються від війни в Україні, можуть продовжувати звертатися за тимчасовим захистом в Італії саме до 3-го березня. Ті, хто подав заявку з 30 вересня 2022 року, також можуть звернутися за фінансовою підтримкою.

Фінансова допомога становить 300 євро на місяць на кожного члена сім'ї терміном до трьох місяців. Подати заявку на виплати можна до 3-го березня 2023 року на сайті.

"Батькам дітей віком до 18 років надається доплата у розмірі 150 євро на місяць на кожну дитину. Для того, щоб отримати це фінансування, заявники повинні проживати в окремому житлі (не в державному) не менше десяти днів на місяць", — йдеться у повідомленні.

У постанові йдеться, що дозволи на тимчасове проживання біженців в Італії потрібно продовжувати кожні шість місяців. Для цього потрібно особисто звертатися до місцевих квестур (місцевих поліцейських управлінь).

Очікується, що продовження терміну тимчасового захисту до 2024 року уряд прийме за прикладом інших країн Європейського Союзу. Також найближчим часом влада повинна видати указ про відповідну процедуру для українських біженців.

Нагадаємо, Франція та Італія підписали контракт на купівлю до 700 ракет Aster для зміцнення протиповітряної оборони країн. Вказані ЗРК зараз готуються до відправки до України.

Суспільство, 31.01.2023 15:25