Фото: Pixabay

Що буде із нашою планетою у разі зникнення людства: вчені зробили несподівану заяву

Вчені провели дослідження і з'ясували, що станеться із нашою планетою, якщо раптово зникне усе людство. Науковці не приховують, що природа очиститься й загалом ситуація для навколишнього середовища значно покращиться.

Як повідомляє Science Аlert, спершу припинять працювати заводи та їздити автомобілі, а отже, повітря стане чистішим уже через рік. Крім того, знизиться рівень шуму, який створюють підприємства та транспортні засоби по всьому світу. Небо завдяки відсутності викидів в атмосферу буде більш голубим, а вітер і дощ очистять землю від пилу та смогу.

Щодо будівель, то варто очікувати, що вони заростуть бур'янами та іншими рослинами. До того ж збільшиться кількість комах, адже нікому буде з ними боротися. На вулицях міст почнуть безперешкодно розгулювати щури, єноти, миші та інші гризуни, а з часом прийдуть тварини побільше — ведмеді, олені тощо.

Через відсутність електрики, яка не буде вироблятися через порожні електростанції, нічні тварини зможуть знову вести повноцінний спосіб життя. Асфальт та інше дорожнє покриється тріщинами, через які проростатимуть трава й навіть дерева.

Водночас науковці прогнозують збільшення кількості пожеж, адже їх не буде кому гасити. Через кілька років після зникнення людства греблі, мости та інші споруди руйнуватимуться через відсутність догляду та впливом під природних стихій. Що стосується домашніх тварин на кшталт котів, папуг та інших, то вони здичавіють і зникнуть у своєму первісному вигляді. А тварини на фермах стануть здобиччю для хижаків, бо самі не зможуть добувати собі їжу. Рослини, які ми щодня вживаємо, також почнуть зникати, оскільки нікому буде за ними доглядати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені під поверхнею Землі знайшли дно стародавнього океану. На думку дослідників, ці шари, ймовірно, є океанічною корою, яка похована мільйони років тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 27.07.2023 06:52