Фото: Pixabay

Чи буде дефіцит електрики: в "Укренерго" розповіли, чого чекати від енергосистеми восени та взимку

Українська енергосистема вже пройшла найскладніший етап після російської атаки. Проте цієї осені та зими в українській енергосистемі також зберігатиметься дефіцит генерації.

Про це заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу.

"Цієї осені та взимку в нас буде більш дефіцитна система. Нам потрібно буде її збалансовувати за рахунок додаткових факторів", — заявив Кудрицький.

Він додав, що допомогти мережі можна увімкненням додаткових енергоблоків на природному газі, імпорту електрики з Європи та економією електроенергії. За його словами, важливим фактором для того, щоб енергосистема стабільно пройшла майбутню зиму, є захист неба.

"Друге  це швидке і гуманітарне постачання необхідного обладнання. Зараз дуже важливе фінансування, яке надають західні партнери для українських енергокомпаній",  продовжує голова "Укренерго".

Також Володимир Кудрицький наголосив, що компанія займається відновленням пошкоджених енергооб’єктів і вже виконала близько половини від запланованого обсягу.

"Я оцінюю виконання всього того обсягу робіт, який ми запланували, приблизно 50-60% наразі. Ще багато залишилося зробити, але у нас є для цього необхідні матеріальні та людські ресурси, обладнання. Це те, що безпосередньо стосується мереж "Укренерго",  сказав він.

Нагадаємо, що в Україні змінили режим роботи гідроелектростанцій через знищення Каховської ГЕС. Відтак, компанія "Укренерго" закликає українців не перевантажувати енергосистему в пікові вечірні години.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 02:45