Фото: Pixabay

Ситуація з електрикою через підрив ГЕС: "Укренерго" звернулося до українців

В Україні змінюють режим роботи гідроелектростанцій через знищення Каховської ГЕС. Відтак, компанія "Укренерго" закликає українців не перевантажувати енергосистему в пікові вечірні години.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що ​у зв’язку з руйнуванням Каховської ГЕС в Україні змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка надходить в Каховське водосховище аби зменшити затоплення.

"Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечора на інші періоди доби", — йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" зауважують, що зменшення навантаження у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00 допоможе полегшити балансування енергосистеми.

"Зменшити навантаження на енергосистему, особливо у пікові вечірні години з 19:00 до 22:00, та полегшити балансування може кожен, розумно споживаючи електроенергію: переносьте використання потужної техніки з вечірніх годин на день або ніч, не вмикайте кілька потужних приладів одночасно та вимикайте світло, виходячи з кімнати", — пояснили у компанії.

Нагадаємо, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в Україні можуть почати знову вимикати світло. Наразі енергетична система досі не відновилася після масованих атак Росії.

Повідомлялось, що 1 травня Україна призупинила експорт електроенергії до Польщі. Енергосистема сусідньої країни на цей момент не потребує додаткової електроенергії.

Раніше заступник міністра енергетики Фарід Сафаров заявив, що для підготовки до наступного опалювального сезону Україні необхідно 3,4 млрд доларів. Зокрема, кошти знадобляться для закупівлі необхідних ресурсів та відновлення генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.06.2023 13:23