Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Що необхідно зробити Заходу для перемоги України: відповідь Time

Повномасштабна війна в Україні триває вже понад рік й може затягнутися надалі. Водночас не виключено, що підтримка Заходу, ймовірно, зменшиться.

Про це йдеться у статті Time.

Аналітики переконують, що Україна готова продовжувати контрнаступ після того, як РФ завершить свій новий наступ на Луганщині.

"Західна єдність України залишається високою, а Путін втратив позиції у світовому інформаційному просторі. Проте, російська армія залишається небезпечною, цілі Путіна не змінилися, і навіть часткова перемога Росії була б паралізуючою для України", — зазначають у матеріалі видання.

Time пише, що країни Заходу не можуть змінити наміри президента Росії Володимира Путіна, однак можуть допомогти Україні ще більше обмежити його здатність вести війну. 

"Задовільне завершення війни – довгострокове завершення, яке убезпечить українську територію та суверенітет і зміцнить Україну проти майбутньої російської агресії – є досяжним за умови постійної та значної підтримки Заходу", – наголошують аналітики.

Водночас не виключено, що підтримка України з боку Заходу в довгостроковій перспективі може зменшитись. Мовляв, єдність Заходу дрейфує, а міжнародну увагу та ресурси надалі можуть забрати інші кризи. Однак аналітики наголошують, що таку оцінку не варто сприймати, як щось невідворотне.

У Time переконують, що для перемоги України у війні Захід має підтримувати Київ стільки, скільки необхідно. Аналітики вважають дуже ймовірним, що відносне співвідношення сил зміниться на користь Росії під час затяжної війни.

Нагадаємо, Країни Європейського Союзу погодили десятий пакет санкцій проти Росії. Це сталось через рік із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2023 17:19