Фото: Офіс президента

Що стане надійною гарантією від нових агресій Росії : головне зі звернення Зеленського

У суботу, 25 березня, президент Володимир Зеленський відзначив союзників, які цього тижня оголосили про нові пакети військової допомоги. Також гарант наголосив, що саме повномасштабний програш Росії буде надійною гарантією від нових агресій та криз.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

Цього тижня стало відомо про нові пакети оборонної підтримки від Сполучених Штатів, Литви, Фінляндії, Німеччини.

"Шведський парламент затвердив уже 11-й пакет оборонної підтримки України. Є безпековий пакет і вцілому сильні домовленості з Японією — ще раз хочу подякувати пану Прем’єр-міністру Кішіді за продуктивний візит.

Отримали півтора мільярда євро макрофіну від ЄС — кошти вже на рахунках Національного банку. Уряд Хорватії ухвалив програму щодо лікування й реабілітації наших поранених воїнів", — сказав глава держави.

Також цього тижня Греція приєдналася до групи партнерів, що працюють над створенням спецтрибуналу для Росії.

"Крок за кроком робимо все можливе й усюди, щоб російський реваншизм програв у кожному з елементів своєї агресії проти України та свободи народів загалом. Росія має програти на полі бою, в економіці, в міжнародних відносинах, у своїх намаганнях підмінити історичну правду якимись імперськими міфами. Кремль програє у своїх намаганнях духовно поневолити наших людей", — переконаний президент.

За словами Зеленського, на тижні були ухвалені й кілька важливих рішень уряду.

"Зокрема, відзначу рішення, яке активізує виробництво безпілотників. Загалом цього року як мінімум 20 мільярдів гривень буде спрямовано на закупівлю дронів для наших воїнів. І це не межа.

Є нові рішення й щодо відбудови. Спектр потреб дуже широкий. Усюди, де був цього тижня у відрядженнях, запити вимагають значних ресурсів. Ми знайдемо ці ресурси. Херсонщина, Харківщина, Донеччина і кожен інший регіон, який постраждав від бойових дій, — усі повернуться до нормального життя", — заявив гарант.

Президент стверджує, що як на рівні нашої національної юстиції, так і на міжнародному рівні робиться все, щоб російські воєнні злочинці відповіли буквально за кожен удар по Україні, по наших людях.

"Саме повномасштабний програш Росії буде надійною гарантією від нових агресій та криз", — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, румунська сенаторка Діана Шошоаке, яка пропонувала анексувати частину України, зробила нову різку заяву про президента Володимира Зеленського. Вона відреагувала на внесення її в базу "Миротворець".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 25.03.2023 22:24