Фото: Офіс президента

Зеленський назвав п’ять ключових небезпек, які затягують війну

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки регіонами України звернувся до Європейської ради. Глава держави відзначив п’ять ключових небезпек – те, що затягує війну і віддаляє мир.

Про це йдеться у зверненні президента.

Володимир Зеленський назвав п’ять небезпек.

"Перше. Не можна затягувати передачу нашим воїнам зброї, яка може захистити українців від терору. Передусім далекобійної зброї.

Другий приклад. Я вдячний за рішення щодо МіГів для України: це вагомо посилить захист нашого неба. Але ми потребуємо сучасніших літаків", — сказав президент.

Третя небезпека — жодного навіть натяку на затягування санкційних рішень бути не може. Тим більше не може бути й розмивання санкцій, і особливо під маніпулятивним прикриттям продовольчої безпеки. Сильні санкції — це безпека, ослаблення санкцій — це запрошення до нових криз.

"Четвертий приклад. Ми давно говоримо про організацію Саміту формули миру. Усі ми чудово розуміємо, що в наявних умовах багато лідерів, на жаль, не зможуть приїхати в Україну. Можемо організувати саміт в одній зі світових столиць — в одній із європейських столиць. Хіба це не додасть глобальної сили Європі? Точно додасть.

І п’яте. Критично важливо, щоб не було затягування в зближенні України та Євросоюзу. Україна готова до рішення про початок уже цього року переговорів щодо членства в Євросоюзі. Така ж готовність потрібна і з боку кожного лідера Європи", - сказав він

Президент наголосив, що потрібно зробити все, щоб жодного затягування війни не було. За його словами, необхідно зробити можливим звільнення українських земель вже цього року.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Херсонської області. Там він ознайомився з перебігом відновлення інфраструктурних об’єктів, зруйнованих унаслідок повномасштабної агресії Росії.

Раніше президент України здійснив робочі поїздки в Донецьку та Харківську області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.03.2023 21:12