Фрагмент матчу "Динамо" – "Зальцбург". Джерело: Telegram-канал "Динамо" (Київ)

Що відбулося у таблиці коефіцієнтів УЄФА після поразок "Динамо" та "Кривбасу": оновлений рейтинг

Україна не набрала балів у таблицю коефіцієнтів УЄФА за підсумками єврокубкового тижня. Свої матчі невдало провели київське "Динамо", яке програло "Зальцбургу" (0:2) в першому матчі плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів, а також "Кривбас", який поступився іспанському "Бетісу" (0:2) в першому поєдинку четвертого відбіркового раунду Ліги конференцій.

У підсумку кількість балів українських клубів залишилася на рівні 22,700, що дозволило посісти 20-ту сходинку в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Цікаво, що Хорватія, яка йде 19-ю має у своєму активі 23,275 бала — країна збільшила відрив від України з 0,200 до 0,575. Сербія, яка дихає у спину Україні, також не набрала залікових балів за підсумками єврокубкового тижня — 22,275 бала.

Україна посідає 20 сходинку воновленій таблиці коефіцієнтів УЄФА

Скріншот з сайту УЄФА

Що дає Україні 20 позиція у рейтингу

Для України 20-те місце передбачає чотири місця в єврокубках: одне — в Лізі чемпіонів (другий кваліфікаційний раунд), одне — в Лізі Європи (перший кваліфікаційний раунд) та два — в Лізі конференцій (другий кваліфікаційний раунд). Цей рейтинг розподіляє представництво для асоціацій на єврокубковий сезон 2026/2027.

Нагадаємо, 21 серпня в першому матчі раунду плей-оф Ліги чемпіонів київське "Динамо" програло австрійському "Зальцбургу" з рахунком 0:2. Українські віце-чемпіони пропустили по одному голу в кожному з таймів.

Своєю чергою криворізький "Кривбас" розпочав із поразки двоматчеву дуель у межах плей-оф кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. У першій грі криворізька команда поступилась іспанському "Бетісу" з рахунком 0:2.

Раніше головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський на післяматчевій прес-конференції оцінив гру і результат команди. Він наголосив, що "цей двобій ще не закінчений".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.08.2024 18:14