Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

Що зробить Україну енергонезалежною: заява міністра США

Щоб досягти енергетичної незалежності Україні необхідно розвивати чисту енергетику. Таким чином ми зможемо посилити безпеку держави.

Відповідну заяву зробила міністр енергетики США Дженніфер Ґренголм.

"Якщо ви збираєтеся відбудовувати, давайте будемо відбудовувати так, щоб енергомережа була стійкою та безпечною. І досягнути такої енергетичної безпеки треба, звичайно, через чисту енергію, і саме це президент Зеленський запропонував", — сказала вона.

Ґренголм наголосила, що Міненерго США працює над планами будівництва зеленого енергетичного майбутнього для України та для української економіки, як тільки війна в Україні закінчиться.

Міністерка розповіла, що Національна лабораторія відновлюваної енергетики створює дорожні карти для країн, які висловили зацікавленість у переході на стовідсоткову відновлювану енергію, на 100% чисту, без викидів вуглецю.

"І ми хочемо працювати з Україною, яка висловила бажання зробити це, щоб надати технічні дорожні карти, як цього досягнути… Тож ми дуже прагнемо співпрацювати над цією майбутньою дорожньою картою та будь-якою допомогою, яку ми можемо надати, щоб дозволити Україні реалізувати свої власні амбіції", — додала Гренголм.

Нагадаємо, станом на 21 лютого в українській енергосистемі немає дефіциту потужності. Дефіциту не очікується й у майбутньому, якщо Росія не атакуватиме нашу інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 25.02.2023 12:41