Фото: росЗМІ

Щоб захопити чотири області України, Росії потрібно п'ять років, — британський генерал

Країні агресорці Росії може знадобитися п’ять років для повного захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це заявив начальник Генерального штабу британської армії, генерал Ролі Вокер, передає Sky News.

На думку Вокера, повна окупація вищезгаданих українських областей є лише мінімальною ціллю Росії. Але і для цього військам країни-агресорки знадобиться щонайменше п'ять років, за які ворог зазнає масштабних втрат.

"Якщо Росія продовжить свою агресію проти України у такому ж темпі, їй, ймовірно, знадобиться п’ять років, щоб "пройти шлях" до мінімальної цілі — повного захоплення лише чотирьох регіонів із втратою від 1,5 до 1,8 мільйона солдатів убитими та пораненими", — сказав Вокер.

Крім того, як наголосив британський генерал, для повного захоплення частково окупованих українських областей РФ доведеться витратити "військового обладнання на мільярди фунтів стерлінгів". Проте, Вокер зауважив, що російський диктатор Володимир Путін має зазнати поразки в Україні, адже якщо цього не станеться, то країни НАТО опиняться під прицілом РФ.

"Вона (російська агресія, — ред.) тільки почалася в Україні, тому вона повинна зазнати поразки в Україні, інакше куди вона піде далі?" — додав Вокер.

Нагадаємо, за даними Генштабу, станом на 25 липня від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 571 тисячу своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 230 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти залишили на полі бою велику кількість знищеної українськими воїнами техніки.

Як зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни, здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

Своєю чергою командувач Національної гвардії України Олександр Півненко заявив, що вже у найближчі 45 днів російські загарбники перейдуть в оборону на фронті. Окупанти не зможуть продовжувати штурми на кількох напрямках через великі втрати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 16:59