Фото: ВМС ЗСУ

Туреччина збудує другий корвет типу Ada для ВМС України

Туреччина збудує вже другий корвет типу Ada для потреб Військово-морських сил Збройних сил України. Церемонія закладки відбулась на одному з суднобудівних підприємств у Стамбулі.

Про це повідомила прес-служба ВМС.

"В Туреччині за участі начальника штабу Військово-Морських Сил ЗС України віце-адмірала Андрія Тарасова у складі делегації Міністерства оборони України на чолі із заступником міністра оборони України Володимиром Гавриловим відбулась церемонія закладки другого корабля класу "корвет" для потреб Військово-Морських Сил Збройних Сил України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже другий корвет який будується Туреччиною для потреб ВМС. Наголошується, що всі роботи здійснюється вчасно відповідно графіків та укладених договорів.

коверт для ВМС

Фото: ВМС ЗСУ

Нагадаємо, раніше міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що популярні під час повномасштабної війни турецькі безпілотники "Байрактар" виготовлятимуть в Україні. Будівництво заводу вже почалось.

Зазначимо, у червні гендиректор Baykar Халюк Байрактар заявив, що компанія отримала усі ліцензійні дозволи від влади для будівництва заводу в Україні. У підприємство планують інвестувати понад 95 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 15:33