Фото: uainfo.org

День Військово-Морських Сил: Зеленський, Залужний та Наєв привітали українських воїнів (відео)

У неділю, 2 липня, в Україні відзначається День Військово-Морських сил Збройних Сил України. З нагоди свята військові та політики привітали українських воїнів.

Президент України Володимир Зеленський опублікував пост в Telegram.

"Слава Військово-Морським силам Збройних Сил України! Пишаємось! Посилюємо! Перемагаємо!" — написав він.

Своєю чергою головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний також привітав військових зі святом.

"Вітаю бойових побратимів з Днем Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Дякую за вашу вірність, стійкість та професійність! Разом — до Перемоги!" — йдеться у повідомленні Залужного.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв зазначив, що "Україна була, є й буде морською державою".

"Військово-Морські Сили України — це воїни, які зупиняють й безжально нищать ворогів на морі, на суші та в повітрі, проявляючи незламний бойовий дух. Ми захоплюємося героїзмом морських піхотинців — оборонців Маріуполя, пишаємося відвагою пілотів морської авіації, які наносили ураження противнику, звільняючи острів Зміїний, надихаємося майстерністю берегових ракетників, які вправно нищать корабельний склад ворога", — написав він.

Наєв наголосив, що завдяки вмінню воювати Одеса, Миколаїв, Херсон та інші міста півдня нашої країни залишаються під українськими прапорами. 

"Дякую за мужність і самопожертву, які ви демонструєте в боях із російським агресором. Слава Військово-Морським Силам! Слава Україні! Разом переможемо!" — додав генерал.

Нагадаємо, армія Російської Федерації продовжує зазнавати шалених втрат на українській землі. Протягом суботи, 1 липня, українські військові ліквідували 790 російських окупантів та знищили 10 танків і 20 бойових броньованих машин ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.07.2023 12:23