Туск: Польща зберігає членство в Євросоюзі лише через гроші

12 СІЧНЯ 2018 11:28

Польський президент Анджей Дуда вважає, що Європейський Союз несе свою частку відповідальності за те, що ілюзії з приводу швидкої і безболісної інтеграції ряду країн до спільноти були втрачені. При цьому він навів як приклади «Брексит» і ті держави континенту, в яких ідеї євроскептицизму користуються підтримкою значної частини суспільства. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Анджей Дуда, президент Польщі: «Основні інститути ЄС повинні визнати відповідальність за те, що настав час протверезіння від ілюзій, які існували до цього, і виконати роботу над помилками. Це завдання ЄС і його організацій вибудувати гармонійну загальноєвропейську політику, а не розділяти, ображати або викликати антагонізм між країнами, що входять в співтовариство».

У той же день голова Євроради Дональд Туск заявив, що Польща зберігає членство в Євросоюзі лише через гроші. «Поки Польща не є «чистим донором» ЄС, гра варта для Варшави свічок», зазначив він. На сьогодні - Польща - найбільший одержувач коштів з бюджету ЄС. 

Політика, 12.01.2018 11:28