Фото: Сергій Положай. Джерело – nenka.info

"Твоя справа копати": в Україні розгорівся скандал за участю директора Steko та представника ТЦК

У неділю, 13 жовтня, у соцмережах оприлюднили відео, на якому генеральний директор відомої компанії-виробника вікон Steko Сергій Положай у Дніпрі принизив представника територіального центру комплектування. Він сказав військовослужбовцю, що його справа "копати".

Свої позиції з цього приводу компанія і ТЦК опублікували у соцмережах.

У прес-службі Steko в Instagram наголосили, що кадри, де Сергій Положай принижує представників ТЦК не є повним, а контекст розмови втрачений та викладений "у вигідному для когось світлі". На цьому тлі компанія закликала всіх, хто був присутній під час інциденту і має повну версію відео, надати її.

Також у дописі йдеться про те, що це не перше відео, яке з'являється в інформаційному просторі. Напередодні "з'явилась фейкова інформація" про ситуацію, пов'язану з втечею від правоохоронців та затриманням, що за твердженням компанії Steko, є абсолютною неправдою.

"Ми працюємо над визначенням тих, хто це поширює, та обовʼязково притягнемо до відповідальності за розповсюдження неправдивої інформації та наклеп. Важливо, щоб правда була встановлена, і ми прагнемо надати точну картину подій. Кожен день приносить нові виклики, а інформація, яка нас оточує, часто сприймається суб’єктивно, особливо в умовах стресу. Усі ми, на жаль, можемо сказати або зробити щось імпульсивно, що не завжди відображає наші справжні наміри або переконання", — пише прес-служба компанії Steko.

Реакція ТЦК

Дніпропетровський ОТЦК та СП на офіційній сторінці в Facebook заявив, що публічна заява гендиректора Steko Положая є ганебною й такою, що ображає і дискредитує військовослужбовців.

"Громадянин Положай на своїх сторінках у соцмережах особисто повідомив, що не має документів щодо бронювання на час мобілізації. Водночас він хизується своїм зневажливим відношенням не лише до військового обов’язку, але й до військовослужбовців і не соромиться при цьому використовувати ненормативну лексику. Фактично громадянин Положай особисто підтвердив протиправність своїх дій", — йдеться у заяві ТЦК.

Також прес-служба Дніпропетровського ОТЦК та СП додала, що на кадрах, які поширюються гендиректором Steko, помітні "ганебні прояви агресивної, брутальної та зухвалої поведінки та нецензурні, принизливі висловлювання і погрози військовослужбовцям".

"Все це є обурливим і неприпустимим", — зауважили у ТЦК.

Наразі, як повідомили у Дніпропетровському ТЦК, проводиться правова оцінка дій Сергія Положая, а також вирішується питання щодо притягнення його до відповідальності.

Нагадаємо, на Одещині 12 жовтня у чоловіка стався напад епілепсії під час перевірки документів представниками територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Проти нього не застосовувалась фізична сила.

Також 11 жовтня ввечері поблизу Палацу спорту в Києві працівники територіального центру комплектування разом із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи. Це відбувалося після завершення виступу гурту "Океан Ельзи".

Згодом вокаліст і лідер музичного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук прокоментував рейди працівників територіального центру комплектування поблизу Палац спорту в Києві, де відбувався концерт музичної формації у п’ятницю ввечері.

Своєю чергою голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної й інформаційної політики, народний депутат України Микита Потураєв підтримав такі перевірки працівниками ТЦК і поліції, заявивши, що вони мають бути наскрізними та постійними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.10.2024 22:42