Фото: Генштаб ЗСУ

У адміністрації Байдена обговорюють підтримку наступу України на Курщині, — Washington Post

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена обговорює, чи слід допомогти Україні у розширенні захоплених територій в Курській області.

Про це повідомляє The Washington Post.

За словами офіційних осіб США, Пентагон запитав українців, що їм потрібно для успішної операції у Курській області. Однак наразі жодних рішень щодо матеріальної підтримки цих зусиль прийнято не було.

Зокрема, наразі у Байдена точаться дискусії щодо того, чи варто коригувати вміст пакетів з озброєнням, які зараз відправляються Україні. До того ж американці вирішують і те, чи надавати українській армії озброєння, яке могло б допомогти "окопатися і захистити себе" на російській території.

"Але поки тривають дискусії щодо допомоги в проведенні Курської наступальної операції, домінують два питання. Американці кажуть, що вони не впевнені в загальній наступальній стратегії Києва, а залежність України від американської зброї відродила побоювання прямої ескалації конфлікту США і НАТО з Росією", — йдеться у виданні.

До того ж наразі адміністрація не має чіткого уявлення про цілі України в захопленні території Росії, а також про те, чи має вона намір утримувати або розширювати свою окупацію. 

"Можливо, у них є план, але вони не діляться ним з нами", — сказав американський чиновник на умовах анонімності.

Водночас деякі представники адміністрації Байдена висловили захоплення наступом ЗСУ на Курщину, зазначивши, що вони використали деякі тактичні прийоми, проти яких США "виступили в тогорічному контрнаступі".

Попри це і досі залишилося в силі обмеження на використання боєприпасів великої дальності по території РФ. Проте українські війська, за словами аналітиків і солдатів, вже використовують американську техніку в Курській наступальній операції. Зокрема, йдеться про бронетранспортери Stryker і броньовані автомобілі MRAP.

Нагадаємо, 23 серпня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Це сталось після розмови президента США Джо Байдена з лідером України Володимиром Зеленським.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2024 11:44