Фото з соцмережі Х

У американському порту обвалився великий міст після удару корабля: десятки людей і автомобілів впали у річку (відео)

У вівторок, 26 березня, близько 01:30 ночі за місцевим часом, у місті Балтімор, що в Сполучених Штатах Америки, контейнеровоз протаранив чотирисмуговий міст. Внаслідок зіткнення в воду випали люди та автівки.

Про це повідомляє Reuters.

На відео в прямому ефірі, опублікованому на YouTube, видно, як корабель в'їжджає в місток у темряві. На мосту можна було побачити світло фар транспортних засобів, коли він врізався у воду і корабель загорівся. Судно було ідентифіковано як контейнеровоз Dali під прапором Сінгапуру. 

"Близько 01:30 ночі ми отримали кілька дзвінків 911 про те, що судно врізалося в міст Кі в Балтіморі, що спричинило обвал", — сказав прес-секретар пожежної служби міста Балтімор Картрайт.

Як зазначив Картрайт, в річку могли впасти понад 20 людей разом з численними транспортними засобами й, можливо, тягачем або транспортним засобом розміром із тракторний причіп.

"Ця подія з масовими жертвами. Ця операція розтягнеться на багато днів", — додав він.

Губернатор штату Меріленд Вес Мур оголосив надзвичайний стан, щоб швидко розгорнути федеральні ресурси для боротьби з надзвичайною ситуацією. Згідно з даними адміністрації порту Меріленда, Балтімор є найбільш завантаженим портом США для перевезень автомобілів, обробивши понад 750 000 транспортних засобів у 2022 році.

Катастрофа, яка сталася у Балтіморі може стати найгіршим обвалом мосту в США з 2007 року, коли міст I-35W у Міннеаполісі впав у річку Міссісіпі, тоді загинуло 13 людей.

Нагадаємо, раніше нафтовий танкер з "тіньового флоту" Росії зазнав аварії поблизу берегів ДаніїАварія за участі 15-річного танкера Andromeda Star сталася ще 2 березня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.03.2024 14:36