Наслідки вибуху в Бердянську. Скріншот із відео

У Бердянську ліквідовано організаторку "виборів Путіна": підтвердження від ГУР

У середу, 6 березня, в тимчасово окупованому Бердянську ліквідовано колаборантку Світлану Самойленко. Вона організовувала псевдовибори президента Росії на окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

"Після поневолення міста 2022 року жінка добровільно пішла на співпрацю з московитами й отримала місце у російській окупаційній адміністрації", — йдеться в повідомленні.

Розвідники уточнили, що так званий воєнний комендант Бердянська полковник збройних сил Росії Бардін "призначив" Світлану Самойленко на посаду "заступника мера з питань економіки, агросектору та фінансів".

До речі, чоловік і повнолітній син жінки теж служать російським окупантам.

"За фактом співпраці Світлани Самойленко з російською окупаційною армією правоохоронні органи України відкрили  кримінальне провадження", — додали в ГУР.

За інформацією українських розвідників, у межах підготовки до псевдовиборів Путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитися перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні.

Інфографіка: Головне управління розвідки

Інфографіка: Головне управління розвідки

Нагадаємо, що 3 лютого в тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області пролунали вибухи. Місцеві мешканці стверджували, що їх було декілька в різних районах міста. Окупанти не анонсували жодних "навчань".

Як відомо, російські війська окупували території вздовж берега Азовського моря у перші місяці повномасштабного вторгнення. Мелітополь, Бердянськ і Токмак стали головними пунктами росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2024 21:47