Фото: Офіс президента

У Білому домі анонсували телефонні перемовини Байдена і Зеленського

У середу, 16 жовтня, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден проведе телефонні перемовини із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

За словами посадовця, американський лідер під час діалогу зі своїм українським колегою оголосить про надання нового пакета підтримки.

"Президент Байден поговорить з президентом Зеленським найближчим часом, якщо вже не поговорив, і оголосить сьогодні про новий значний пакет допомоги Україні в галузі безпеки в рамках зусиль щодо зміцнення нашої підтримки України в її боротьбі з російською агресією", — розповіла Жан-П'єр.

Яке саме озброєння увійде до нового пакета допомоги, наразі не відомо. Також посадовець не розкрив і термінів його доставки в Україну.

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявляли, що Джо Байден і надалі планує надавати військову підтримку Україні у боротьбі із російськими загарбниками. Таку заяву він зробив під час перемовин із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Також у Financial Times заявляли, що Джозеф Байден може дати згоду змінити статус заявки України на членство в Північноатлантичному альянсі до кінця свого президентського терміну, який закінчиться на початку 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.10.2024 19:39