Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі відреагували на статтю Залужного для The Economist

У Сполучених Штатах прокоментували нову статтю головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для видання The Economist. Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що вона є одним із важливих аргументів на підтвердження нагальної необхідності подальшої підтримки України. 

Про це він сказав на прес-брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну", — заявив Кірбі.

Він наголосив, що під час війни потреби сторін змінюються. Це стосується й озброєння, яке партнери надають Україні. За словами Кірбі, Штати вже "еволюціонували в контексті того, чим ми забезпечуємо Україну".

Водночас Кірбі наголосив, що задовольняти нагальні потреби України було б надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Джо Байдена на додаткове фінансування, зокрема з грошами для допомоги Києву. 

Стаття Залужного для The Economist: головне

У колонці для британського видання головнокомандувач ЗСУ констатував, що війна Росії з Україною переходить на етап "позиційної" боротьби зі статичними та виснажливими боями, для перемоги в якій потрібні високі технології.

Валерій Залужний назвав п'ять пріоритетів: повітряну міць, засоби радіоелектронної боротьби, контрбатарейну боротьбу, мінно-вибухові технології й нарощування мобілізаційних резервів.

Також Залужний дав інтерв'ю The Economist, у якому сказав, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни. Генерал вважає, що для виходу з глухого кута потрібен потужний технологічний стрибок. 

Нагадаємо, за даними Reuters, Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги для України на суму 425 мільйонів доларів. За попередньою інформацією, в пакет допомоги не входитимуть додаткові ракети ATACMS.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.11.2023 03:16