Ракетний комплекс ATACMS. Фото: "Вікіпедія"

У Білому домі все ще сперечаються про те, чи давати Україні дозволи на далекобійність, — The Washington Post

Дискусія про те, чи давати Україні дозволи на далекобійні удари по Росії, тривають в адміністрації президента США Джо Байдена. Це ставить у глухий кут партнерів Америки в Європі, деякі з яких публічно заявили, що виступають за надання такого дозволу.

Таку інформацію оприлюднило видання The Washington Post. Журналісти зазначили, що наразі американські чиновники наполягають: немає жодних ознак того, що Білий дім змінить свою позицію щодо цього питання.

"Причина відмови полягає в тому, що американські чиновники побоюються ескалації з Росії та розчаровані тим, що Україна не розуміє їхнього "обережного підходу". Своєю чергою, Україна наполягає, що ескалації не відбудеться", — йдеться в публікації.

При цьому, за інформацією американських медівників, представники Білого дому та Пентагону стверджують, що не почули від українських лідерів переконливих аргументів на користь того, що можливі цілі в межах досяжності ракет у Росії суттєво змінять шлях України до перемоги. За їхніми словами, використання ракет проти цілей у Криму, як це робила Україна досі, є доцільнішою стратегією, яка вже змусила Кремль відвести війська з півострова.

"Однак європейські військові чиновники та дипломати категорично не згодні з тим, що дозвіл на завдання ударів по Росії з більшою дальністю дії матиме лише обмежений ефект, і засуджують політику відмови", — наголосили журналісти The Washington Post.

Нагадаємо, що 19 вересня депутати Європарламенту на своєму засіданні ухвалили спеціальну резолюцію, в якій вимагають від країн Європейського Союзу зняти нинішні обмеження, що заважають Україні використовувати західні системи озброєнь проти законних військових цілей у Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 17:07