Фото: Міноборони

Умєров зробив заяву щодо дозволу партнерів на далекобійні удари по Росії

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що західні партнери жодного разу не говорили Україні, що отримання дозволу на удари наданим далекобійним озброєнням по території Росії є неможливим.

Таку заяву очільник оборонного відомства зробив в інтерв'ю для телемарафону.

"Ми зі всіма у дуже гарних стосунках. Жодного разу нам не казали, що це неможливо, просто вони занурені у свої операційні питання, щоб отримати дозвіл для того, щоб бути на safe side (безпечному боці, — ред.)", — запевнив він.

Водночас Умєров додав, що у деяких країнах отримати дозвіл не так вже й просто, адже він має бути наданий парламентом або Радою нацбезпеки і оборони. 

"Тому це внутрішні їхні питання. Ми їх розуміємо, чуємо і чекаємо, коли нам нададуть цей дозвіл", — додав Умєров.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Водночас очільник Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не ставиться серйозно до попередження російського диктатора Володимира Путіна щодо розмов про дозвіл Україні бити далекобійною зброєю углиб Росії. На його думку, в разі дозволу Києву бити по цілях у РФ далекобійними західними ракетами "неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 23:12