Фото: unian.net

У Білорусі біля кордону з Україною ввели режим контртерористичної операції

У четвер, 15 лютого, у Лельчицькому районі Гомельської області Білорусі, який межує з Україною, введено режим контртерористичної операції (КТО).

Про це повідомляє державне інформаційне агентство Білорусі "Белта" із посиланням на управління Комітету державної безпеки (КДБ) по Гомельській області.

"Населення району просять зберігати спокій і підкорятися вимогам співробітників силових структур", йдеться у повідомленні КДБ.

Станом на 12:50 про причини введення режиму КТО не повідомляють.

Додамо, що республіка Білорусь продовжує ворожу політику стосовно України й готується інтегрувати свій бізнес на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, влітку в одному з російських міст заплановано відкриття консульства, яке буде обслуговувати мешканців тимчасово окупованих територій. 

За даними Центру національного спротиву, до 1 липня Білорусь планує відкрити консульство у Ростові, яке буду фактично обслуговувати мешканців ТОТ й допомагати білоруському бізнесу налагоджувати зв’язки з захопленими Росією регіонами.

ЦНС наголошує, що у такий спосіб сусідня держава фактично вкотре підтримала окупацію суверенної країни й порушила міжнародне право. 

Нагадаємо, у грудні минулого року ми писали про те, що у Білорусі побудують військове містечко Південного оперативного командування на базі п’яти занедбаних дитячих таборів. Об'єкт розташують в урочищі біля села Нова Буда Гомельського району, неподалік кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.02.2024 12:55