Фото: Міноборони РФ

У Білорусі фіксується активність військових гелікоптерів РФ біля кордону з Україною, — "Гаюн"

У Білорусі 9 березня спостерігається активність гелікоптерів російських військ поблизу кордонів з Україною. Проте про передислокацію авіації РФ говорити зарано.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

За даними спостерігачів, починаючи з 09:39 з аеродрому "Мачулищи" почали злітати гелікоптери Мі-24 та Мі-8 ПКС РФ. Зокрема, п'ять гелікоптерів приземлилися на аеродром "Лунинець", який розташований ближче до кордонів з Україною, а ще один гелікоптер Мі-8 вирушив на полігон "Лепельський".

Згодом усі вертольоти повернулися до аеродрому "Мачулищі". 

"Поки що зарано говорити про передислокацію групи вертольотів ПКС РФ ближче до кордону з Україною, цілком можливо, що йдеться про тренувальний політ із посадкою на інший аеродром. Продовжуємо стежити за ситуацією", — зазначили у моніторинговій групі.  

Нагадаємо, 8 березня повідомлялося, що нові ешелони з технікою та особовим складом мобілізованих росіян почали прибувати у Білорусь. Ймовірно, відбувається ротація в окупантів.

Додамо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив українські спецслужби, зокрема і президента Володимира Зеленського, в атаці дронів по аеродрому "Мачулищі". Білоруський диктатор назвав Зеленського "гнидою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 14:52