Фото: Віктор Тумар. Джерело – "Белта"

У Білорусі оприлюднили план дій у разі вторгнення ЗСУ

Громадянам Білорусі роздали б зброю для самозахисту у разі вторгнення українських Збройних сил на територію сусідньої держави. Такі дії могли б завадити пересуванню диверсійним групам України.

Таку заяву зробив заступник начальника генштабу Білорусі Віктор Тумар в інтерв'ю місцевим ЗМІ, пише "Наша Ніва".

"Людям дали б можливість захищати свої домівки зі зброєю. І просто так диверсійно-розвідувальні групи вже не могли б вільно пересуватися, а українці не мали б можливості просто так розстрілювати цивільні автомобілі", — заявив військовий.

Тумар також зазначив, що саме в цьому полягає ідея військового командування Білорусі: "захист — це люди".

Варто зазначити, що раніше білоруський диктатор Олександр Лукашенко віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках. Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи Полонез і комплекси Іскандер, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони.

Нагадаємо, речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко 22 серпня заявив, що Збройні сили Україні повністю контролюють кордон з Республіко Білорусь. Зокрема, провокацій з боку сусідньої держави не зафіксовано, проте загроза залишається актуальною через вплив Москви на Мінськ.

Раніше повідомлялось, що Білорусь перекинула щонайменше тисячу своїх військових у Гомельську область, яка межує з Україною. Це сталося після початку операції в Курській області Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 23.08.2024 20:22