Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

У Британії на 300% зросла кількість крадіжок сільгосптехніки, яку може скуповувати РФ, — Рolitico

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та введення антиросійських жорстких економічних санкцій у Великій Британії суттєво підвищився рівень злочинності.

Як пише видання Рolitico, злочинні угрупування активно крадуть сільгосптехніку у фермерів і, ймовірно, перепродають її росіянам. За даними британських поліцейських, вкрадені у фермерів сільгоспмашини та обладнання організовані злочинні угруповання відправляють до Східної Європи. І ці поставки зростають в обсягах.

Правоохоронці визнають, що не мають переконливих доказів того, що обладнання в кінцевому підсумку призначене для РФ. Однак додають, що майже не сумніваються в кінцевому одержувачі краденої техніки.

"Якби ви запитали мене про мою професійну думку щодо країни, яка перебуває під санкціями, то я абсолютно професійно очікував би, що чорний ринок відреагує на це. Це те, що діють злочинці", — заявив виданню один зі слідчих. 

Він наголосив, що у першому кварталі 2023 року кількість крадіжок спецтехніки в Англії та Уельсі зросла більш ніж на 300%. За його словами, спершу злочинці планували красти будівельну і сільськогосподарську техніку, оснащену пристроями GPS для точного управління трактором на оброблюваному полі.

"Крадіжка систем GPS — це величезна проблема. Чи є зв'язок з Росією, я не знаю, але вони дуже цінуються, і їх легко зняти. Вони коштують вісім, дев'ять, десять тисяч за штуку", — заявив виданню на умовах анонімності урядовець.

Нагадаємо, за даними видання Nikkei, російські державні оборонні підприємства викуповують комплектуючі для військової техніки, які експортували до Індії та М’янми. А Sky News опублікувало докази того, що Іран продав країні-агресорці Росії озброєння для війни проти України на понад мільйон доларів. Зокрема, війська РФ отримали танкові та артилерійські боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.06.2023 05:37