Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У британській розвідці проаналізували знищення російського корабля "Циклон" у Криму

Унаслідок українського удару по порту окупованого Севастополя 19 травня знищено російський корвет "Циклон". Він є носієм крилатих ракет "Калібр". Експерти впевнені, що українським силам вдалося його потопити.

Про це повідомили в Міністерстві оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Розвідники нагадали, що 19 травня Україна завдала удару по порту окупованого Севастополя, що, ймовірно, стало поєднанням атаки за допомогою ударних дронів і ракет ATACMS. Наслідком обстрілу "майже напевно" стало затоплення російського корвета "Циклон" проекту 22800 "Каракурт". Його називають найновішим кораблем Чорноморського флоту Росії.

Британські експерти зазначили, що це один із чотирьох російських суден-носіїв "Калібрів" проекту "Каракурт", які Росія мала у Чорному морі від початку повномасштабної війни. При цьому два таких судна, найімовірніше, перекинули у Каспійське море для завершення випробувань після серії українських атак, а ще один, окрім "Циклона", постраждав унаслідок українського удару в листопаді 2023 року.

"Хоча це навряд чи суттєво змінить той вплив, який Чорноморський флот Росії має на українські операції, цей випадок наголошує на небезпеці, яка триває для російських сил у Криму та Чорному морі, та продовженні успіхів України у здійсненні скоординованих ударів", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що 19 травня в окупованому Севастополі знову було неспокійно. У місті лунали вибухи, росіяни заявляли про роботу протиповітряної оборони, а також підіймали в небо свою авіацію. Саме тоді ракети українських сил влучили в російський корвет "Циклон".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 13:56