Фото: 24tv.ua

У Центрі стратегічних комунікацій розповіли про потужну ІПСО росіян: про що йдеться

Російські загарбники розіслали українським військовим заклик здаватися в полон. Це чергова ворожа інформаційно-психологічна операція.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За даними джерела, українські користувачі Signal, який використовують військовослужбовці, отримали розсилку із закликом "обрати життя" за певною частотою. Це — частота, за якою українці буцімто можуть добровільно здатися в полон. 

У Spravdi наголосили, що таким чином ворог мавпує український проєкт "Хочу жить", який ще у 2022 році запустило Головне управління розвідки Міноборони України. Станом на 26 серпня 2023 року, проект отримав понад 24 тисячі заявок на здачу в полон від росіян.

При цьому в Україні є табір утримання російських військовополонених за усіма стандартами Женевських конвенцій — із руханкою, триразовим харчуванням, із бібліотекою, спортмайданчиками та басейном, у якому плавають коропи. До цього табору є доступ і у Червоного Хреста, і у ЗМІ.

"А ось до українців у російському полоні ставляться жахливо — бʼють, катують електрострумом, тримають голодними, відмовляють в медичній допомозі та знущаються психологічно. До того ж Росія не дозволяє стороннім організаціям, включно з ООН та Червоним Хрестом, відвідувати українських полонених", — йдеться у повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки додали, що ворог не цурається навіть масових вбивств. Так, у колонії окупованої Оленівки у липні 2022 пролунав вибух, що забрав життя щонайменше 53 українських полонених.

"Тож всі заклики росіян здатися, щоб "залишитися в живих" — лише порожні слова. Обрати Росію — означає обрати смерть", — додали у Центрі.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що Кремль затвердив тематику нового етапу інформаційної війни проти України. Відтак, ворог може почати поширювати нові фейки.

Раніше ворог поширював дезінформацію, що "українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів". Зокрема, окупанти поставили на рекламу відповідний допис у соцмережі: мовляв, країни надають "мільярдну допомогу", а бійцям "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 13:44