Фото ілюстративне. Джерело: 24 ОМБр імені короля Данила

У Часовому Яру українські воїни відбивають атаки окупантів із трьох боків

Російські загарбники продовжують діяти на околицях Часового Яру та частково в межах міста. Нещодавно вони просунулися до східної його частини. Там тривають жорсткі бої.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони зазначили, що геолокаційні кадри, опубліковані 28 червня, свідчать про те, що російські війська нещодавно просунулися на захід до бетонного заводу в мікрорайоні Канал.

Натомість речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин заявив, що українські війська витіснили всі російські сили з мікрорайону Канал.

Щоправда, аналітики ISW іще не спостерігали візуальних доказів того, що українські сили відвойовують позиції у східному мікрорайоні Канал, або інших ознак того, що українським силам вдалося повністю витіснити російські сили з найбільш східного району Часового Яру.

Своєю чергою, російські мілітарні блогери стверджували, що станом на 27 червня російські війська закріпилися в центрі Калинівки.

Як відомо, нещодавно окупанти посилили штурми Часового Яру та розпочали атакувати місто з Торецького напрямку. Росіяни не можуть взяти місто, тому знищують його важкими вогнеметними системами "Сонцепьок".

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що підрозділи 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислоковані для посилення оборони в район Часового Яру Донецької області. Ситуація в місті та навколо нього — надзвичайно важка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 08:52