Фото ілюстративне. Джерело: Getty Images \ Global Images Ukraine

У ЗСУ розповіли, чи справді окупанти ввійшли у Часів Яр

Село Іванівське та місто Часів Яр у Донецькій області контролюють Збройні сили України. Російські загарбники не захопили ці населені пункти та не просунулися вглиб Часового Яру, як вони про це розповідають.

У цьому запевнив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного марафону "Єдині новини".

Аналітичний проект DeepState повідомляв, що російські війська у понеділок, 10 червня, нібито захопили село Іванівське біля Часового Яру у Донецькій області.

"Російської армії у Часовому Яру немає, однак вони не полишають спроб просуватися декілька днів попри мікрорайон "Канал" і мікрорайон "Новий", де вони можуть записувати відео та транслювати інформацію в різних соцмережах, що Часів Яр вони захопили, повішали свої триколірне ганчір'я. Наразі там перебувають Сили оборони, вони тримають місто", — розповів Волошин.

Речник зазначив, що протягом 10 червня росіяни на цьому напрямку завдали понад 1 200 мінометних і артилерійських обстрілів. На Часів Яр припало 350 обстрілів, переважно по південній частині міста.

За його словами, більшість обстрілів зі всіх видів озброєння армія Росія завдає переважно на Іванівське, де за минулу добу було 222 обстріли, а за минулий тиждень — 1 233.

"Це якраз той самий населений пункт, про який російська армія "трубить" по всім соціальним мережам, що вони взяли Іванівське. Населений пункт перебуває під контролем Сил оборони. Вони успішно відбивають всі ворожі штурми", — зазначив Волошин.

Він розповів, що на цьому напрямку, станом на ранок відбили чотири російські штурми із застосуванням бронетехніки, яка рухалася також на Білогорівку.

Окрім того, окупанти завдали чотири авіаудари по населених пунктах на цьому напрямку, скинувши п'ять керованих авіабомб.

Нагадаємо, декілька днів тому у Збройних силах України розповідали, що російські загарбники наступають колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки. Ворог намагається взяти місто під свій контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 17:16