Фото: МЗС Чехії

У Чехії наклали санкції на розробника російських ракет та його родину

Уряд Чехії наклав санкції на гендиректора російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння" Бориса Обносова. Під обмеження потрапили також його донька Ольга Зорікова та її чоловік Ростислав.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Чехії.

Борис Обносов є генеральним директором російської державної холдингової компанії, яка виробляє системи озброєння і постачає їх збройним силам Росії. Крім того, його доньці Ользі Зоріковій належать 20% акцій корпорації. Ракетами компанії Обносова Росія обстрілює Україну. Його зять Ростислав Зоріков є постійним резидентом Чехії з червня 2020 року й володіє нерухомістю на території міста вартістю понад 100 мільйонів крон. За даними чеського уряду, Зорікови отримали особисту вигоду від своїх зв'язків з Обносовим. Вони володіють і користуються елітною нерухомістю та автомобілями в Чехії.

"Російський олігарх, який стоїть за виробництвом ракет, що вбивають невинних українців, повинен понести відповідальність. Так само, як і ті, хто насолоджується розкішшю в Чехії на гроші від торгівлі смертю", — прокоментував міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Нагадаємо, Сполучені Штати заявили про введення санкцій проти двох російських олігархів. На цей раз обмеження торкнулися Михайла Фрідмана та Петра Авена. Відомо, що раніше Фрідман і Авен потрапили до числа "корупціонерів і розпалювачів війни", а з лютого 2022 року бізнесмени перебувають під санкціями ЄС. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2023 20:30