Фото: Pixabay

Кілька провідних світових бізнес-гігантів посилили санкції проти РФ

Світові товариства продовжують посилювати санкції проти Російської Федерації. На цей раз компанії Mercedes-Benz і BMW відключили російських дилерів від свого програмного забезпечення.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у своєму Telegram. 

Зазначається, що Microsoft з жовтня не продовжуватиме ліцензії на програмне забезпечення російським компаніям. 90% корпоративних клієнтів у РФ все ще використовують продукти Microsoft.

Так, компанія Google почала блокувати корпоративні сервіси Google Workspace підсанкційним компаніям з державою-терористом. Жодної пошти, жодного електронного документообігу через Google Docs.

"Росія має перетворитися на відсталий уламок цивілізації", — зазначив голова ОП.

Нагадаємо, 11 серпня Сполучені Штати заявили про введення санкцій проти двох російських олігархів. На цей раз обмеження торкнулися Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Додамо, 26 липня країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Росії, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2022 року. Рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.08.2023 22:07