Фото: Shutterstock

Євросоюз продовжив санкції проти Росії, виконавши умови Угорщини: подробиці

Країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Російської Федерації, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2022 року.

Про це повідомляє іспанське головування в Європейській раді у Twitter.

"Посли країн ЄС домовилися про поновлення обмежувальних заходів у зв'язку з територіальною цілісністю України", — йдеться у пості.

За даними журналіста Рікарда Йозвяка, рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

"Угорщині вдалося виключити три другорядні імені (зі списку санкцій, — ред.), але спочатку вона хотіла виключити дев'ять", — написав Йозвяк.

Нагадаємо, угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан назвав Словаччину "відокремленою" територією від його країни. Він також поставив під сумнів територіальну цілісність Румунії у питанні Секлерщизни.

Своєю чергою президент Литви Гітанас Науседа вважає неправильним послаблення санкцій проти Росії. Йдеться про послаблення обмежень в обмін на продовження "зернової угоди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.07.2023 18:33