Фото: minfin.com.ua

США запровадили санкції проти двох російських мільярдерів

Сполучені Штати заявили про введення санкцій проти двох російських олігархів. На цей раз обмеження торкнулися Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів США. Мільярдери внесені до санкційного списку як засновники "Альфа-груп". 

Відомо, що раніше Фрідман і Авен потрапили до числа "корупціонерів і розпалювачів війни", а з лютого 2022 року бізнесмени перебувають під санкціями ЄС. 

Зазначимо, що цього разу Вашингтон вніс до санкційного списку власників російського "Альфа-Банку".

Окрім них, до списку також потрапили російські бізнесмени Герман Хан — партнера Фрідмана і співвласника інвестиційної групи LetterOne Holdings (L1). У 2022 році Хан повернувся в Росію з Британії, де прожив майже 10 років, через санкції.

Мінфін США також повідомляє, що санкції США введено проти Російської палати промисловців і підприємців (РСПП).

Що відомо про мільярдерів Авена і Фрідмана

Михайло Фрідман і Петро Авен після початку війни в Україні покинули Росію та опинилися під санкціями ЄС і Великої Британії. Проте, вони намагалися домогтися зняття санкцій у Європі. У Великій Британії бізнесменам це вдалося зробити. Тут влада видала підсанкційним російським олігархам 82 ліцензії "на особисті витрати" — до одного мільйона доларів на рік, які росіяни витрачають на власні потреби — шоферів, кухарів і покоївок.

Відомо, що Фрідман та його бізнес-партнери по LetterOne в Україні опосередковано володіють мобільним оператором Київстар, групою IDS Ukraine (Моршинська, Миргородська, Borjomi).

Нагадаємо, 26 липня країни Європейського Союзу на шість місяців продовжили санкції проти Росії, яка порушила територіальну цілісність України. Обмеження діятимуть до кінця грудня 2022 року. Рішенням послів Євросоюзу було продовжено заборону на видачу віз та заморожування активів щодо 1800 осіб та організацій, які причетні до порушення територіальної цілісності України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.08.2023 19:05