Фото: Офіс президента

У чому важливість партнерства України з Польщею: пояснення експертів

Президент Володимир Зеленський 5 квітня здійснив перший від початку повномасштабного вторгнення офіційний візит до Польщі. Ця поїздка є вкрай важливою, адже в умовах повномасштабного вторгнення Варшава є одним з ключових партнерів Києва.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

Так, експерти вказують, що Польща — третя країна за кількістю наданої Україні військової допомоги. До того ж вона є потужним лобістом України на Заході.

"Вона послідовно просуває тему підтримки України, її європейської та євроатлантичної інтеграції. Через територію Польщі в Україну надходить військова, гуманітарна, енергетична допомога з усього світу; Ця країна для нас є головним логістичним хабом", — пояснюють фахівці. 

Також не варто забувати, що саме у Польщі мільйони українців, рятуючись від війни, знайшли притулок. Там вони отримали всю необхідну допомогу і сприяння.

"Польський народ щиро вболіває за українців. Поляки ініціювали низку волонтерських проєктів на підтримку України. Допомагаючи Києву, Варшава не переслідує жодних імперіалістичних цілей. В її інтересах — цілісна, суверенна, потужна Україна, союзник у відносинах як зі Сходом, так і з Заходом", — пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій.

Наостанок наголошується, що російська агресія — це загроза не лише Україні, а й всій Європі, а Польща є однією з тих країн, де це найкраще розуміють.

Нагадаємо, що Польща перед літнім самітом НАТО у Вільнюсі активно просуває гарантії безпеки для України від Альянсу. Варшава підтримує Україну на шляху до членства в НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 08.04.2023 06:31