Фото: DeepState

У Defense Express пояснили, для чого росіяни облаштували 30-кілометровий "цар-потяг" на Донеччині

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець заявив, що рішення росіян щодо будівництва 30-кілометрового "цар-потяга" є дещо дивним. До того ж для військового потенціалу пробити "фортецю з вагонів", яку облаштували російські окупанти, не буде особливою проблемою.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Сергій Згурець наголосив, що у такий спосіб рашисти намагаються посилити фортифікаційні спорудження та створити ще якісь рішення для утримання тимчасово захопленої території України.

"Ця інформація зацікавила багатьох, бо виглядає дещо дивною, тому що ворог дійсно намагається посилити фортифікацію такими незвичними способами, використовуючи старі вагони. На 30 кілометрів розтягнули та заставили цими вагонами усю ділянку від Оленівки до Волновахи. Ймовірно, що комусь не дають спокою "лаври" Суровікіна з бетонними спорудами, і хтось вирішив створити ще якісь рішення для утримання тимчасово окупованої території", — пояснив він.

Фахівець наголосив, що для військових залізницю перетинати завдання не з легких. Як приклад Згурець навів оборону Авдіївки. Він зауважив, що коли ворог намагається рухатися у бік Коксохіму і перетинає залізницю, то там його знищують наші сили, бо тим же танкам важко перебиратися через такі споруди. Проте, на думку експерта, попри певні труднощі, навіть 30-кілометрову "фортецю із вагонів" Збройні сили України зможуть знищити.

"На мою думку, якщо дійде час, то спроби пробити проходи у таких штучних загородженнях насправді для військового потенціалу не є особливою проблемою і така "фортеця з вагонів" буде зруйнована. Але у будь-якому разі ворог на це витратив час, вважаючи, що це якесь оригінальне рішення. Побачимо, з яким сенсом та логікою це було збудовано. У мене це поки викликає певне здивування. Хоча ця ділянка залізниці й раніше не працювала. Однак сама логіка тромбування цієї залізниці вагонами є дещо дивною, як на мене", — резюмував Сергій Згурець.

Нагадаємо, 11 лютого у Deep State повідомили, що росіяни зібрали на Донеччині безперервний потяг довжиною 30 кілометрів, який налічує товарних вагонів і тягнеться гілкою від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи.

Водночас аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War) вважають, що війська країни-агресорки побудували 30-кілометровий бар'єр, який отримав назву "цар-потяг" в окупованій Донецькій області, можливо, для того, щоб він слугував оборонною лінією проти майбутніх українських наступів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 14:59