Фото:DeepState

Росіяни збудували на Донбасі 30-кілометровий "цар-потяг": в ISW назвали мету ворога

Росіяни зібрали в Донецькій області "цар-потяг" завдовжки 30 кілометрів. До його складу входить понад дві тисячі вагонів.

За даними аналітиків DeepState, "цар-потяг" — безперервна конструкція з товарних вагонів, розтягнувся на 30 км по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи. Для цього використали приблизно 2100 вагонів різного типу.

Зведення так званого "цар-потягу" почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій.

Яка мета ворога

Аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War) вважають, що війська країни-агресорки побудували 30-кілометровий бар'єр, який отримав назву "цар-потяг" в окупованій Донецькій області, можливо, для того, щоб він слугував оборонною лінією проти майбутніх українських наступів.

"Залізнична лінія між Оленівкою та Волновахою розташована приблизно за шість кілометрів від поточної лінії фронту, яка, за даними ISW, простягається на південний схід від Новомихайлівки в її найближчій точці та перебуває на ділянці фронту, яка була відносно неактивною, коли російські війська, як повідомляється, почали будівництво", — заявили фахівці.

У Інституті також нагадали, що російські війська нещодавно мали незначні територіальні здобутки в цьому районі. Відтак, у ISW припускають, що "росіяни могли зібрати потяг і для інших цілей".

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що якщо країни Заходу не збільшать постачання зброї в Україну, то ситуація на фронті ускладниться. За теперішньої ситуації на фронті потрібно якомога більше зброї для протистояння агресії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 07:08