Олексій Данілов. Джерело: РНБО

"Потрібна зброя, зброя, зброя": Данілов розповів, за яких обставин ситуація в Україні ускладниться

Якщо країни Заходу не збільшать постачання зброї в Україну, то ситуація на фронті ускладниться. За теперішньої ситуації на фронті потрібно якомога більше зброї для протистояння агресії Росії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю телеканалу RTP.

"Ситуація на лінії фронту дуже складна. Вона ніколи не була легкою з 24 лютого 2022 року, і якщо хтось думає, що ситуація легка, то це люди, які не розуміють війни", — сказав Данілов.

Однак, за словами секретаря РНБО, постачання зброї в Росію з Ірану та Північної Кореї призвело до "деяких змін" у ситуації на фронті. За такого сценарію, наголосив Данілов, якщо Захід суттєво не збільшить постачання зброї та боєприпасів в Україну, то "ситуація справді ускладниться".

"Нам потрібна зброя, зброя, зброя", — заявив секретар РНБО.

Данілов також прокоментував ситуацію із затримкою надання допомоги Україні в Конгресі США. За його словами, кожна затримка впливає на ситуацію на фронті, але Україна не зупиниться у протистоянні агресії Росії.

"Якщо нас запитають: чи зупинимося ми? Ми не зупинимося, ми будемо захищати свою країну. У нас немає іншої альтернативи, у нас немає іншого виходу. І ми дуже сподіваємося, що партнери зрозуміють, що наша незалежність перебуває під загрозою, а також імідж, авторитет і єдність усього Заходу... Я більш ніж упевнений, що США нададуть нам підтримку в найближчому майбутньому", — додав він.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов прокоментував інтерв'ю Володимира Путіна американському пропагандисту Такеру Карлсону. Він наголосив, що російський диктатор — хвора людина, яка існує у вигаданому світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 16:58