Олексій Данілов. Джерело: Офіс президента України

"Час грає проти Путіна": Данілов спрогнозував вибухи невдоволення у регіонах Росії

Системна дестабілізація внутрішньополітичної ситуації в Росії підриватиме стабільність кремлівського режиму. Вже зараз помітно, що там наростають протестні рухи в регіонах через національний фактор, підсилений економічними труднощами на тлі війни проти України.

Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов, опублікувавши відповідний пост на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, в Росії розпочався зворотний відлік часу, який залишився у путінського угруповання для реалізації плану відновлення імперського домінування на пострадянському просторі.

"Але кількість проблем, накопичення яких відбувалося десятиліттями, кратно прискорилася та каталізувалася смертельним для Кремля рішенням розпочати війну проти України", — йдеться в дописі.

Данілов зазначив, що у Росії утворилися глибинні лінії розлому, і їх стає все більше.

"Від дефіциту базових продуктів до катастрофи комунального господарства, від неможливості ротації влади до бетонування кар'єрних ліфтів, від ігнорування інтересів національних еліт до силового придушення будь-яких форм регіонального протесту", — додав він.

При цьому секретар РНБО зауважив, що через московсько-путінський диктат, знищення регіональної ідентичності, процес насильницької русифікації та зневага до національних республік і меншин розпочнуть і вже розпочинають вибухати соціальним невдоволенням.

"У представників національностей Кавказу, Сибіру, Татарстану, Далекого Сходу та Крайньої Півночі міцніє переконання у непотрібності та безглузді для них розв'язаної Москвою війни проти України, що Москва підходить до "нетитульних" націй, як до розхідного матеріалу, яких убивають на чужій для них війні", — констатував Данілов.

Також він наголосив, що путінський режим у спробі запобігти та випередити соціальний вибух підсилюватиме каральні заходи, застосовувати масові репресивні практики, а як доказ своєї владної спроможності домагатиметься серії "воєнних перемог", що є на сьогодні необхідною умовою виживання.

"Путін існуватиме доти, доки триватиме війна, яку він хотів би вести нескінченно. Але час розпочинає грати проти нього, наближаючи його власний персональний фінал, який буде жахливим", — підсумував Данілов.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО розповідав: в Європі зростає занепокоєння тим, що Росія може напасти в найближчі декілька років. Однак Кремль не має можливості розпочинати війни проти інших країн у той час, як її армія перебуває на території України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 17:35